Cum explici pauzele din CV-ul tau?

May 16, 2018 | Author: | Posted in Sfaturi

In CV-ul tau se regasesc mmulte perioade de pauza? Nu trebuie sa fie un factor intimidant in a aplica la noi pozitii din aria ta de activitate. Motivele pot fi variate, de la faptul ca ai hotarat sa te intorci la scoala, la pauza acordata pentru a calatorii in jurul lumii sau pur si simplu problemele personale nu ti-au permis sa mai lucrezi.

Majoritatea angajatorilor recunosc faptul ca este aproape imposibil ca o persoana sa lucreze doar la doua companii pe durata intregii cariere. Cu precautie si cu o situatie bine gandita inainte, poti schimba rezultatele interviului in cazul in acre te afli in aceasta situatie.

Daca ti-ai pierdut locul de munca, nu trebuie sa te feresti sa discuti despre asta. Totul se rezuma la felul in care explicit situatia atunci cand recruiterul te intreaba. In loc sa intri in detalii prea mult legate de motivele care au determinat renuntarea la locul de munca, cel mai bine explicit intr-un mod elegant faptul ca in compania respective au avut loc unele schimbari care au afectat intreaga echipa.

Un raspuns pozitiv legat de fostul angajator iti va aduce un punct in plus. In situatia in care in CV-ul tau apare o perioada mai mare de pauza pentru ca ai hotarat sa calatoresti, vorbeste liber despre asta. Puanand in evidenta referintele si experienta ta si motivand intr-un mod pozitiv nevoia de a lua aceasta pauza in cariera vor fi analizate intr-un alt mod de recruiter decat in situatia in care ai spune ca nu mai stii care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii.

De cele mai multe ori, intervievatorii aleg sap una anumite intrebari pentru a analiza personalitatea si modul in care unii candidate actioneaza, selectandu-I in functie de profilul pe care acestia il cauta.

Problemele de sanatate sau personale sunt inevitabile. Poate multi dintre noi am renunta in momente in care nu ne-am fi dorit. Poate fi si acesta un subiect abordat in timpul discutiei, insa intervievatorul nu asteapta o explicatie cu detalii minuntioase. Pregateste o discutie care te face sa te simti confortabil discutand despre asta, fara a povesti totul in detaliu, concentreaza-te pe ceea ce conteaza cu adevarat.

In cazul in care timpul de repaus pe care l-ati avut nu v-a afectat cunostntele si ati avut timp pentru a analiza cum evolueaza lucrurile in industria in care activati, exprimati-va entuziasmul legat de reintoarcerea la munca. O companie va aprecia intotdeauna efortul si timpul pe care-l dedicati activitatii desfasurate.

In cele din urma, nu uitati faptul ca lucrurile neadevarate transpuse in CV sau in timpul interviului vor fi intodeauna descoperite. Fii increzator in propriile forte si redacteaza experienta acumulata asa cum este, indifferent de cursul acesteia.

Comments Off on Cum explici pauzele din CV-ul tau?

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.