Raspunsul la cea mai vaga intrebare din cadrul interviului de angajare

March 15, 2019 | Author: | Posted in Sfaturi

In timpul interviului de angajare, viitorul sef sau persoana care se ocupa de recrutare solicita raspunsul la o intrebare destul de vaga si anume: “Spune-mi despre tine.” In acel moment sunteti inundat cu atatea raspunsuri posibile incat este greu de ales. Nu exista raspunsuri corecte pentru ceva atat de vag, dar exista cateva modalitati bune de a va face sa aratati ca un candidat ideal cu raspunsul dumneavoastra inteligent.

Ce doreste viitorul angajator sa afle despre tine

In primul rand, trebuie sa intelegeti ca intervievarea candidatilor este tot o sarcina a unui loc de munca, deci nimeni nu doreste sa va tortureze cu intrebari inutile, ci mai degraba va ofera posibilitatea de a spune exact ce trebuie. Ganditi-va la contextul in care este pusa intrebarea, adica ar trebui sa va adaptati raspunsul la rolul pe care il doriti. Spuneti-le ce ati facut pana acum, ceea ce va face o potrivire buna pentru pozitia la care candidati si nu ar trebui sa dureze mai mult de 45 de secunde pana la un minut.

Un angajator doreste sa stie daca aveti trasaturile potrivite pentru locul de munca si o personalitate care sa se potriveasca bine culturii companiei. Dar nu este suficient sa spuneti ca sunteti un rezolvator de probleme sau o persoana orientata spre detalii. Probabil ar trebui sa ganditi inainte despre exemple de lucruri pe care le-ati facut la scoala sau la locul de munca care demonstreaza aceste calitati. In pregatirea care se intampla inaintea interviului, ar trebui sa ajungeti pana la punctul in care sa puteti spune fluent povestea. Odata ce ati facut asta in cap, puteti sa notati cateva puncte de interes pentru a va aduce aminte in timpul interviului.

Fiti increzatori in cine sunteti si ce puteti oferi

Angajatorii doresc sa investeasca in persoanele convingatoare, iar acest lucru se poate face in milioane de moduri diferite. Oamenii trebuie sa imbratiseze cu adevarat acest lucru si sa inteleaga povestea si ceea ce ii face unici. Indiferent de interviul la care mergeti, indiferent daca sunteti in liceu sau daca aveti deja 30 de ani in forta de munca, daca puteti explica de ce sunteti unici, interviul este trecut cu biro.

Pregatirea in prealabil pentru discutia din cadrul interviului este esentiala. Puteti repeta in fata oglinzii, ori puteti nota diferite variante de raspuns. Nu este recomandat sa le invatati pe de rost, caci riscati sa va blocati. Incercati mai degraba sa exersati diferite feluri de a raspunde acestei intrebari pentru a repeta naturaletea raspunsurilor si pentru a scapa de posibilele emotii. Un interviu este un pas important in calea voastra profesionala si oricine isi doreste sa lase o impresie buna. Asa ca lasati emotiile ascunse undeva intr-un sertar, scapati de temeri si inhibitii si prezentati-va la interviul de angajare debordand de energie si incredere. In acest fel, jobul este al vostru garantat.

Comments Off on Raspunsul la cea mai vaga intrebare din cadrul interviului de angajare

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.