Studentele aleg locuri de munca part-time pentru a obtine independenta financiara

March 18, 2019 | Author: | Posted in Sfaturi, Social

A te intretine inca din anii de studentie nu este o sarcina usoara, dar tot mai multe studente apeleaza la joburi part-time pentru a obtine independenta financiara. Parintii nu isi permit intotdeauna costurile chiriei, ori taxele de scolarizare, iar experienta din timpul facultatii este un plus adaugat in CV. In ultimii ani, piata muncii a adoptat tot mai multi tineri aspiranti, studentele fiind cele mai dornice in marirea veniturilor datorita dorintelor lor de a-si imbogati garderoba ori pentru a mentine pasul cu noile tendinte in materie de machiaj. Sunt cateva domenii care sunt foarte populare printre tinerele fete, printre care:

 

Resurse Umane

O cariera in domeniul resurselor umane presupune bune abilitati de comunicare si entuziasm. Rolul unei incepator in departamentul de resurse umane este de a apela candidati pentru a-i programa la interviu si de a mentine actualizata baze de date. Se ocupa de obtinerea documentelor necesare, postarea si promovarea anunturilor de angajare, iar in timp pot participa si la interviurile de angajare. Este un domeniu dinamic, foarte potrivit tinerelor fete deoarece presupune energie, pozitivism si dorinta de a creste pe termen lung.

Meditator privat

Studentele pasionate de educarea altora aleg sa devina meditatori privati pentru copii. Industria invatamantului privat fiind in plina expansiune, exista multi parinti care isi doresc meditatori pentru copiii lor. O astfel de cariera ofera flexibilitate si posibilitatea de a lucra de la distanta, dar cel mai important, modealeaza tinere talente. Printre cele mai cerute materii pentru meditatii private sunt limbile straine si matematica.

Publicitate

Tinerelor creative, carora le-a placut intotdeauna sa isi dezvolte abilitatile de creatie, le este dedicat domeniul publicitatii. Majoritatea agentiilor din domeniu cauta tineri pentru internship-uri platite deoarece acestia sunt plini de viata, ancorati in realitatea tehnologica pe care o traim si au idei indraznete. Fascinatia lor pentru social media si lumea internetului, ii face experti in tot ce inseamna noutate. Fiind un domeniu dominat in general de femei, studentele aleg sa colaboreze cu o agentie de publicitate inca din primii ani de facultate.

Tutore pentru studenti

Odata depasit primul an de facultate, studentii sunt indrumati sa le fie mentori generatiilor care urmeaza. Pentru persoanele entuziaste care stapanesc foarte bine arta motivatiei, aceasta este calea cea mai buna. Rolul presupune flexibilitate, crestere si dezvoltare educationala in cadrul unei asociatii studentesti. Responsabilitatile sunt vaste, de la furnizarea asistentei specifice, pana la a lucra la activitati cu grupuri de studenti pentru a le accentua abilitatile sociale.

Model online

Tot mai mult studente, motivate de castigurile atractive, ori din dorinta de afirmare, aleg cariera de model online. Fetele dezinvolte, cu dorinta de invatare si comunicative, obtin rapid independenta financiara. Cresterea intr-un astfel de domeniu este rapida si cu remuneratii considerabile, in conditii exclusiviste. O astfel de cariera le permite continuarea studiilor, program flexibil si castiguri in functie de orele lucrate. Este un domeniu in continua crestere, iar beneficiile oferite sunt nenumarate. O viata in lumina reflectoarelor este in momentul de fata cea mai profitabila meserie pentru studente si nu numai.

Comments Off on Studentele aleg locuri de munca part-time pentru a obtine independenta financiara

Author:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.