Ce isi doresc cu adevarat angajatii?

July 18, 2019 | Author: | Posted in Social

Vrem cu totii angajati motivati, loiali si productivi. Vrem ca muncitorii nostri sa ofere mai mult, sa aiba grija de rolurile lor si sa se imbunatateasca continuu. Stim, de asemenea, ca o modalitate excelenta de a stimula si de a-i motiva pe angajatii nostri sa raspunda acestor asteptari este sa li se ofere recompense potrivite.

Dar stim cu adevarat ce vor angajatii nostri atunci cand vine vorba de recunostinta?

Banii au fost mult timp raspunsul, dar studii recente pun la indoiala eficacitatea bonusurilor in numerar sau a majorarilor salariale atunci cand vine vorba de stimularea motivatiei. Bonusurile platite angajatilor de top se dovedesc eficiente doar in proportie de 50% din timp. Daca nu sunt banii raspunsul, ce isi doresc de fapt angajatii?

,,Totul se reduce la doua cuvinte: semnificativ si memorabil. La un an dupa un bonus mare, angajatii s-ar putea sa nu-si aminteasca nici macar pe ce au cheltuit acei bani. Pe de alta parte, daca oferiti unui angajat o experienta personalizata si atent planificata, este posibil sa ramaneti cu ei mult timp in companie.

De aceea, recompensele sub forma de experiente devin din ce in ce mai populare. Studiourile de modele online sunt exemplul de urmat deoarece ele imbina experientele cu recompensele financiare.” a declarat Nadina, antreprenor.

Intr-un sondaj efectuat de un profesor de psihologie al Universitatii Harvard, 57% dintre respondenti au declarat ca au fost mai fericiti dupa ce au facut o achizitie experimentala, comparativ cu 34% dintre respondenti dupa ce au facut o achizitie materiala. Millennialii sunt atrasi in special de experiente.

Un alt sondaj a constatat ca 72% dintre acestia ar plati mai degraba pentru o experienta decat pentru bunuri materiale.

Atunci cand companiile acorda timp pentru a recunoaste si a recompensa munca grea a angajatilor, ele sunt rasplatite, la randul lor, cu angajati mai fericiti si mai productivi. Cu toate acestea, nu este o sarcina simpla, mai ales cand vine vorba de recompense sub forma de experiente.

Angajatii sunt indivizi, fiecare cu propriile pasiuni unice, hobby-uri si aspiratii. Ca urmare, recunoasterea angajatilor trebuie sa fie adaptata si personalizata pentru a fi eficienta. La urma urmei, sansa de a face skydiving ar putea fi cea mai mare dorinta a unui angajat, in timp ce pe altul il poate speria. Experientele pot include o serie de activitati precum:

  • O experienta spa relaxanta
  • Kitesurfing, caiac, sau skydiving
  • Un curs creativ, cum ar fi pictura
  • Bilete la un concert sau un eveniment sportiv
  • Cina in oras la un restaurant cu stele Michelin
  • O excursie platita catre o destinatie de calatorie interesanta

In loc sa oferiti fiecarui angajat acelasi bonus in numerar, le puteti oferi recompense bazate pe cine sunt ca indivizi. Angajatii vor aprecia ca v-ati facut timp pentru a le cunoaste dorintele si aspiratiile si ca aratati ca va pasa. Aceasta abordare personalizata va motiva angajatii, iar performantele acestora vor creste.

Comments Off on Ce isi doresc cu adevarat angajatii?

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.