Cum depasim teama de esec?

April 25, 2018 | Author: | Posted in Sfaturi, Social, Societate

Impiedicarea fricii de esec este cruciala pentru succes. Pentru multi barbati si femei extrem de reusite care au realizat lucruri minunate in viata, esecul a fost doar o piatra de temelie pentru realizarea maretiei. Unul dintre motive este ca multi dintre noi suntem atat de concentrati pe succes si pe aparente, incat uitam ce inseamna cu adevarat. Rareori ne gandim la esec ca fiind o parte a vietii si cate povesti de succes au aparut din cauza esecului.

In aceste vremuri de tehnologie avansata si de stiri instantanee, adesea vedem partea stralucitoare a succesului, mai degraba decat obstacolele si munca grea pentru a ajunge acolo. Ne asteptam de multe ori sa reusim la prima noastra incercare de a face o afacere si, daca nu, credem ca am esuat. Cat de realist este asta? Doar pentru ca am esuat la un test, am trecut peste o promotie sau nu am primit la o intrebare “da” inseamna ca nu vom reusi niciodata? Deloc!

Cu toate acestea, teama de respingere sau de esec ii impiedica pe multi sa incerce din nou. Perfectionistii cred ca totul trebuie facut la un nivel inalt, fara loc de greseli. Daca nu pot face ceva perfect, ar prefera sa nu faca deloc. Din pacate, acest tip de gandire priveaza perfectionistii de posibilitatea invatarii reale, beneficiile si valoarea castigata din experienta.

Cum sa invingem teama de esec? Nu putem reusi decat daca depasim teama de esec. Iata cateva sfaturi despre cum sa eliminati frica si sa va concentrati asupra succesului:

Intelegeti si asteptati-va la momentele in care veti avea contact cu un esesc. Realizati ca sunteti om si ca oamenii fac greseli.

Nu luati personal fiecare esec. In schimb, vezi-l ca o piatra de temelie. Asigurati-va ca invatati din ea si apoi aplicati ceea ce ati invatat in situatiile viitoare.

Amintiti-va ca “esecul” a produs multe succese. Toata viata este un experiment. Cele mai multe experimente pe care le faceti fac parte din dezvoltarea voastra. Cu alte cuvinte, sansele dvs. de a face lucrurile foarte bine de la prima incercare nu sunt foarte mari, de aceea nu trebuie sa renuntati.

Cu cat incercati sau experimentati mai mult, cu atat veti avea in vedere lucrurile de care trebuie sa tineti cont si cum sa aveti succes data viitoare.

Crede in tine. In loc sa renunti cand lucrurile nu functioneaza, luati-o ca o oportunitate de a construi perseverenta si de gasi o solutie potrivita la problemele cu care va confruntati. Folositi-va de aptitudinile pe care le aveti pentru a lua cele mai bune decizii.

Beneficiile depasirii nereusitelor:
Construiti experienta si cunostinte valoroase
Construiti puterea de caracter si concentrare
Veti gasi mai multe moduri de a fi creativi si de a va imbunatati abilitatile de rezolvare a problemelor
Va ofera posibilitatea de a va redefini obiectivele
Descoperiti increderea si valoarea de sine

Comments Off on Cum depasim teama de esec?

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.