Cum putem repara o relatie?

May 16, 2018 | Author: | Posted in Sfaturi, Social, Timp Liber

Relatiile sunt atat de delicate si se destrama din probleme minore si neintelegeri simple. Odata distrusa, este dificil de reparat o relatie, mai ales daca urmarim obtinerea aceleiasi intensitati a afectiunii ca inainte de despartire. Pot exista motive vizibile, poate fi o neintelegere sau un decalaj de comunicare, uneori poate fi o greseala a altcuiva; relatiile fragile se pot distruge din orice cauza aparent banala.

Intelegeti motivele din spatele despartirii
Pentru a rezolva orice problema, intelegerea motivelor care au condus la acest scenariu este importanta. Fara sa se stie cauza principala, problemele legate de relatii nu pot fi reparate. Acesta poate fi un motiv din trecut sau un motiv inca persistent. Analizati fiecare etapa a relatiei si aflati cand si ce a mers prost.

Odata ce motivele despartirii sunt identificate, solutia poate fi usor de depistat. Identificarea elementului care conduce la despartire ii ajuta pe parteneri sa-l elimine si sa revina in relatie. Expertii spun ca procesul de determinare a cauzelor despartirii poate fi foarte eficient daca se actioneaza reciproc, de ambii parteneri.

Iertarea este magica
Odata ce problemele sunt eliminate, urmatorul pas este sa iertati greselile partenerului. Daca va focusati in continuare pe greseala comisa de partener, atunci aceasta atitudine poate provoca o alta despartire in viitor.

Intelegeti de ce partenerul a comis o astfel de greseala si iertati-l pentru totdeauna daca doriti sa continuati relatia cu acesta. Iertarea voastra poate initia o noua viata si o noua relatie intre voi doi. Daca se constata ca greseala s-a comis de catre dumneavoastra, atunci fiti gata sa va schimbati in intregime pentru a nu repeta acest episod.

Refaceti-va promisiunile
Daca decideti sa va impacati, este indicat sa refaceti angajamentul unul fata de celalalt si sa fiti mai deschisi cu partenerul, pentru a-i permite sa va cunoasca noile decizii. Odata ce va responsabilizati cu noua relatie, acest lucru inseamna un angajament de a carui respectare depinde si succesul sau.

Multi parteneri isi iau angajamente si le uita usor. Coerenta angajamentelor este foarte necesara pentru a mentine calitatea relatiilor refacute. Este corect spus ca niciodata nu poti schimba trecutul; dar eventual viitorul. Identificati greselile din trecut si promiteti sa nu le repetati in viitor.

Schimba-te
Este posibil sa nu va puteti schimba partenerul asa cum doriti; dar va puteti schimba pe voi inseva foarte bine. Schimbarea dumneavoastra este cea mai buna modalitate de a rezolva problemele.

Schimbarile va pot face sa pareti mai atragatoare si acceptate de partener. De asemenea, puteti incerca sa implementati anumite schimbari la partener, dar daca persoana nu este dispusa, atunci singura modalitate este sa va schimbati pentru a va conforma partenerului. Totusi, schimbarile nu inseamna a fi supus partenerului, ci sunt o modalitate de a va promova intr-o relatie mai satisfacatoare.

Cele mai multe dintre problemele din relatii pot fi rezolvate printr-o comunicare corecta cu partenerul. Se observa in mod obisnuit faptul ca greselile ignorate sunt de multe ori cauzele mai multor dezbinari. Comunicarea inseamna a transmite faptele si adevarul, oferind, de asemenea, sprijin, ajutor si iertare.

Comments Off on Cum putem repara o relatie?

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.