Jucariile pentru copii -cea mai mare bucurie pe care o poti oferi celor mici-

May 25, 2018 | Author: | Posted in Social

Inca din cele mai vechi timpuri, o data cu aparitia copiilor, cei mari au cautat diverse variante si solutii pentru a le ocupa acestora timpul si pentru a-i ajuta sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea. De aceea, au aparut pe lume aceste jucarii pentru copii .

Insa, diversitatea acestor jucarii aparute pe piata trebuie sa ne puna pe ganduri, sa ne faca pe noi, parintii, sa ne intreb cum stim sa alegem care este cea mai potrivita jucarie pentru copilul nostru, mai ales atunci cand vine vorba despre anumite perioade de varsta sau mai ales, in primele luni de viata.

 Ce jucarii sunt potrivite pentru copii de pana intr-un an?

Pana la varsta de aproximativ 3 luni, bebelusul nu este capabil sa distinga foarte bine ceea ce se afla si se intampla in jurul lui, datorita faptului ca privirea acestuia este incetosata, insa el va reusi sa isi fixeze privirea pe obiectele care se afla situate pan la aproximativ 30-40 de centimetri de el.

Cele mai interesante jucarii pentru varsta lui sunt acelea care produc un anumit sunet atunci cand sunt miscate, de aceea un carusel poate fi alegerea potrivita pentru o prima jucarie a bebelusului. Un carusel poate fi atasat de patutul copilului si acesta ofera atat sunetul prin diverse melodii de care dispune , insa ofera si posibilitatea de a se misca de unul singur.

Alte jucarii potrivite pentru aceasta varsta sunt acelea de genul zornaitoarelor, care il pot fascina datorita sunetului pe care il scot atunci cand sunt miscate.

Dupa varsta de 3 luni cel mic poate incepe deja sa apuce cu mana anumite jucarii , insa prezinta din ce in ce mai mare interes acele jucarii care scot un zgomot puternic sau care chitaie.

Dupa ce va implini jumatate de an, cel mic poate deja sa apuce si sa se joace cu anumite jucarii, precum acelea care merg singure, mingiute sau papusi moi, insa, pe langa jucarii, aceasta este varsta la care bebelusii incep sa prezinte interes in ceea ce priveste cartile.

Care sunt jucariile potrivite pentru copiii pana in 2 ani?

Incepand cu un an, copilul isi declara incet-incet independenta, insa totusi este limitat in ceea ce priveste anumite aspecte.

Jucariile care prezinta cel mai mare interes la aceasta varsta sunt instrumentele muzicale de jucarie pe care le poate folosi singur, insa si puzzle-urile si jucariile pe care le poate conduce, precum biciclete, triciclete sau alte masinute care il pot invata sa pedaleze. De asemenea, este varsta cea mai potrivita pentru a-si pune imaginatia la incercare cu ajutorul creioanelor colorate, a cariocilor si a acuarelelor.

Ce jucarii sunt potrivite pentru copiii pana in 3 ani?

O data cu apropierea de varsta de 3 ani, si poate integrarea celui mic intr-un grup colectiv, la gradinita, acesta devine din ce in ce mai interesat in a imparti jucarii cu ceilalti copii si de a-i include pe acestia in jocurile lui.

O data cu aceasta varsta, cele mai interesante si apreciate jucarii devin cele care includ seturi de constructii, tip lego, dar si jocurile de memorie si cartile potrivite acestei varste. De asemenea, devine foarte interesat in a descoperi lumea exterioara, pentru aceasta varsta fiind foarte potrivite acele jucarii ce pot fi folosite in exterior.

Comments Off on Jucariile pentru copii -cea mai mare bucurie pe care o poti oferi celor mici- Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.