Ce trebuie să știi despre bicicletele electrice

March 19, 2018 | Author: | Posted in Sport

Bicicletele electrice funcționează în același fel ca bicicletele tradiționale, cu singura excepție că sunt dotate cu un mic motor electric ce funcționează cu ajutorul unei baterii.

Dar de ce ai alege o bicicletă electrică?

În primul rând, dacă ai obiceiul să parcurgi trasee mai lungi, bicicleta electrică te poate ajuta să îți păstrezi forțele pe porțiunile mai dificicle. De exemplu, dacă ai de urcat un deal mai mare și nu prea te mai țin picioarele, poți activa motorul bicicletei și să îl lași să facă treaba în locul tău.

Mai pe scurt, bicicleta electrică este ideală deoarece te ajută să te bucuri mai mult de un traseu sau să îl parcurgi mai repede decât dacă ai opta doar pentru pedalat.

Biciclete hibride

Există mai multe tipuri de biciclete electrice? Răspunsul este da, acestea sunt de două feluri: cu acționare de la pedală și cu aacționare de la motor.

1. Biciclete electrice cu acționare de la pedale

Bicicletele electrice cu acționare de la pedale (power-assist) sunt ideale pentru cei care vor să facă mai multă mișcare. Acestea sunt foarte populare în rândul celor care au distanțe mari de parcurs până la școală ori serviciu. Comutarea între cele două moduri ale bicicletei se face rapid, prin pedalare.

2. Biciclete electrice cu acționare directă

Bicicletele electrice cu pornire de la motor (power-on-demand) pornesc cu ajutorul unui regulator montat de obicei pe coarne. Și acest tip de bicicletă este ușor de utilizat și preferat de cei care parcurg trasee lungi în mod regulat. Atunci când nu te mai țin picioarele și simți că nu mai poți urca și următorul deal, motorul electric te salvează și te ajută să îți recapeți forțele.

În afară de aspectele practice ale acestor tipuri de biciclete, trebuie menționat că acestea sunt și prietenoase cu mediul înconjurător deoarece au zero emisii  de substanțe poluante. Așadar, folosirea unei biciclete electrice în locul mașinii atunci când mergi la serviciu este o idee bună dacă vrei să pui umărul la reducerea poluării din orașe. În afară de asta, sunt și ușor de condus prin traficul aglomerat, ușor de parcat și stress free, cum ar veni.

În ceea ce privește încărcarea bateriei, acest lucru se întâmplă în câteva ore. O poți lăsa la încărcat peste noapte și a doua zi te poți bucura de o plimbare reconfortantă. Sau poți opta pentru o baterie cu încărcare solară. Astfel vei economisi și ceva bănuți având în vedere că nu vei mai cheltui sume enorme pe benzină ori motorină.

Acestea fiind spuse, bicicleta electrică reprezintă o alegere ideală pentru cei care vor să se bucure de trasee lungi fără să își suprasolicite corpul, dar și pentru cei care vor să economisească un ban și să pună umărul la reducerea poluării mediului înconjurător.

Comments Off on Ce trebuie să știi despre bicicletele electrice Tags: , , , ,

Author:

This author has published 61 articles so far. More info about the author is coming soon.