Cum alegi magazinul de biciclete potrivit

March 21, 2018 | Author: | Posted in Sport

Ești în căutarea unei biciclete și nu știi de unde este cel mai indicat să o achiziționezi? Află din articolul de mai jos care sunt criteriile după care să alegi magazinul potrivit.

Cu toții am intrat la un moment dat într-un magazin de biciclete și e clar că nu toate sunt la fel de bune sau că nu toți vânzătorii sunt calificați pentru a da cele mai bune sfaturi. Dar de ude știi ce să cauți și cum să faci pentru a nu pierde prea mult timp cu cercetările?

Bicicleta cruiser

Iată câteva sfaturi simple, în cele ce urmează.

Ce să eviți?

1. Magazinele de cartier

Sub nicio formă nu te încrede în magazinele care vând biciclete, materiale de construcții și piese de mașină. Nu neapărat în ordinea asta și nu neapărat exact aceste produse. Ideea e că un magazin care se axează pe mai multe tipuri de produse nu este în general unul care să îți dea încredere.

 

De obicei acest gen de magazin este conceput și manageriat la întâmplare, astfel încât să se obțină cât mai mult profit. ”Ce se caută mai mult în zonă? Biciclete? Hai să vindem biciclete. Merg și pilotele? Da, că sunt multe gospodine. Hai să vindem și pilote, atunci.”. Pe acest tip de gândire merg astfel de afaceri, așa că e clar de ce nu ai putea găsi acolo sfaturi specializate. Cu atât mai puțin cu cât cel/cea care vinde nu pare să aibă nici în clin, nici în mânecă cu ciclismul și tot ce ține de acesta.

2. Magazinele online

Aici, sunt avantaje și dezavantaje, în funcție de cât de priceput ești tu. Astfel, dacă nu ești străin de trasee și tot ceea ce presupune ciclismul amator, atunci probabil știi ce tip de bicicletă sau piesă ți-ar trebui și te poți orienta doar după descrierea online a produselor.

Biciclete copii

Pe de altă parte însă, dacă ești chiar la început de drum în acest domeniu și nu prea știi cu ce să începi și ce tip de bicicletă ți s-ar potrivi cel mai bine, atunci îți recomand să eviți magazinele online.

Ce să cauți?

1. Magazinele mari, specializate

Cam în toate orașele mari ale țării există cel puțin un magazin specializat în biciclete, echipament, componente, etc. Și aici de obicei vei găsi și personal calificat, gata să îți ofere cele mai bune sfaturi. Într-un astfel de magazin poți găsi bicicleta potrivită sau doar piesele de care ai nevoie pentru repararea/întreținerea acesteia.

2. Magazinele cu bună reputație în domeniu

Chiar dacă nu este vorba de un magazin foarte mare, există afaceri, chiar și mici, care se bucură de un real succes printre oamenii care practică acest sport. Află de la prietenii cicliști dacă și la tine în oraș există un astfel de magazin și vizitează-l. Poate aici vei găsi tot ceea ce ai nevoie.

Comments Off on Cum alegi magazinul de biciclete potrivit Tags: , , ,

Author:

This author has published 58 articles so far. More info about the author is coming soon.