De ce echipament ai nevoie pentru a practica tenisul de masă?

March 21, 2018 | Author: | Posted in Sport

Dacă ai pune întrebarea asta unui amator al acestui sport, pe care îl vezi într-un club cu două mese de tenis la subsol, răspunsul ar fi simplu: bani, dar nu mulți. Suficienți pentru a închiria o paletă și pentru a cumpăra vreo două-trei beri, ce vor fi folosite pentru a-ți da suficientă energie astfel încât sa faci față efortului pe care urmează să-l depui.

Peste tot vezi astfel de ”sportivi”, îmbrăcați în blugi și în cămașă, veniți după o seară în oraș să facă puțină mișcare. Nu este nimic rău în asta și chiar este de încurajat. Este un obicei benefic, atâta timp cât persoanele respective nu sunt într-o stare avansată de ebrietate, fapt care poate duce la accidentări.

Masa de tenis

Desigur, situația se schimbă atunci când discuți cu un profesionist. Îți voi enumera în continuare principalele lucruri de care ai nevoie pentru a ajunge și tu unul:

1. În primul rând, încălțămintea, care să fie dedicată tenisului de masă: încălțăminte sport ușoară și flexibilă. Prețul unei astfel de perechi este destul de piperat, motiv pentru care, pentru început, ar fi bine să începi cu încălțări sport clasice.

2. Hainele sunt reprezentate în general dintr-un pantalon scurt și un tricou sport.

3. Mingi, care sunt catalogate cu stele, de la 0 la 3:

Cele cu 0 și 1 stele sunt ieftine și sunt numai bune pentru antrenament, dar ține cont că sunt mingile de calitatea cea mai slabă;
Cele de 2 stele sunt mai bune din punct de vedere calitativ, dar tot nu suficient de performante pentru a putea fi folosite în competițiile oficiale. În realitate, acest tip de mingi nici nu prea sunt folosite, fiind prea scumpe pentru antrenament și insuficient de performante pentru concursuri;
Mingile de 3 stele sunt folosite la competiții și sunt de cea mai bună calitate. Sunt perfect rotunde și echilibrate, dar și mult mai scumpe decât cele de o stea și, din păcate, se sparg exact la fel de repede.
Nu te obosi să începi direct cu mingi de 3 stele. Diferențele, cel puțin la început, sunt insesizabile, dar costul de achiziție da și măcar nu vei plânge atunci când calci pe una care cade de pe masa de tenis.

4. Paletele sunt și ele destul de diferite. Pentru început, îți vei putea cumpăra o paletă preasamblată, nu foarte scumpă, cu care să începi să înveți să joci. Pe parcurs, însă, vei observa că efectul nu este de fiecare dată cel dorit și vei vrea o îmbunătățire în acest sens. Astfel, pentru a fi un adevărat campion al acestui sport, va trebui să îți personalizezi paleta, cumpărându-ți separat lama și cauciucurile dorite, toate în funcție de stilul tău de joc. Atunci vei avea de ales între:

Defence minus
Defence
Defence plus
Allround minus
Allround
Minus offence
Offence.
Dar până acolo mai ai puțin. Cel mai bun început, pentru a deveni și tu un profesionist, ar fi să te dedici acestui sport și să te antrenezi continuu. Rezultatele se vor vedea cu siguranță.

Comments Off on De ce echipament ai nevoie pentru a practica tenisul de masă? Tags: , , ,

Author:

This author has published 58 articles so far. More info about the author is coming soon.