Este prea târziu să te apuci de arte marțiale?

March 15, 2018 | Author: | Posted in Sport

Încă de mic copil ți-ai dorit să poți să te bați precum Bruce Lee. Iubeai filmele de acțiune cu Jacky Chan sau Van Damme, dar din păcate părinții tăi erau prea speriați pentru a te lăsa să practici arte marțiale sau oricare dintre sporturile care implicau full sau semi contact.

Pe de-o parte, ei se temeau pentru sănătatea ta, să nu te lovești sau să te accidentezi în timpul antrenamentelor, iar pe de altă parte erau convinși că dacă te-ar fi lăsat să înveți cum să te bați sau să te aperi, vei avea probleme la școală. Ai putea spune că le era teamă pentru ei, ca nu cumva să fie arătați cu degetul pentru violența de care ar fi putut să dea dovadă fiul lor.

Așa că anii au trecut, cu tine practicând aceleași sporturi ca toți băieții din cartier – fotbal, baschet, handbal, volei pe plajă etc. Doar că acum, ajuns deja un adult responsabil cu job stabil și o carieră ce se prefigurează în fața ochilor tăi, nu poți să nu te gândești constant cât de multă liniște interioară ți-ar aduce câteva sesiuni de arte marțiale.

Nu vrei să poți să îi bați pe toți cei care se uită urât la tine, dar pe de altă parte, nici nu dorești ca atunci când situația se ivește, să fii o victimă sigură a vreunui atac din partea unui tâlhar. Cu toate acestea, nu poți să nu îți pui întrebarea ”Este oare prea târziu să mă apuc de arte marțiale?”. Răspunsul este unul foarte simplu: ”Niciodată nu este prea târziu să înveți un sport nou, indiferent care este acela”.

tricicleta

O activitate fizică precum karate sau kung-fu pot fi practicate indiferent de vârstă. Adesea, în țările vestice vei vedea în fața sălilor de antrenament parcate de la triciclete pentru copii, la cadre sau scootere cu care se deplasează persoanele ceva mai în vârstă. Principalul motiv este acela că artele marțiale clasice reprezintă mai degrabă un sport al minții, ce adună practicanți din toate generațiile și nu unul pur fizic. Iar partea pozitivă este că acest obicei începe să prindă destul de bine și în țara noastră.

Dacă îți este jenă să te antrenezi la grămadă cu copii și bătrâni, află că există o mulțime de săli de antrenament care fac grupele în funcție de cunoștințe și de vârstă, așa că toți de acolo vor fi de-o seamă cu tine și începători.

Tot ce trebuie să faci este să ai încredere în dorința pe care o ai încă de când erai mic și să îți faci programare la o astfel de sală. În mod cert îți va prinde bine.

Comments Off on Este prea târziu să te apuci de arte marțiale? Tags: , , ,

Author:

This author has published 75 articles so far. More info about the author is coming soon.