Invata cum sa „imblanzesti” aparatul de vaslit

publicat în categoria Sport

Putini din cei care frecventeaza salile de fitnes (sau incepatorii, cel putin) obisnuiesc sa se antreneze si la aparatul de vaslit. In multe sali acesta sta prafuit intr-un colt, insa s-ar putea bucura de o mai mare popularitate daca mai multa lume i-ar descoperi calitatile.

Nu stiu de ce ai evitat pana acum acest aparat, insa nu mai conteaza. Important este ca ai inceput sa ii banuiesti calitatile, din moment ce vrei sa inveti sa lucrezi cu el.

Spun sa „inveti” deoarece, cel mai probabil, ai incercat deja cateva exercitii care nu au adus cu sine cele mai bune rezultate. Si e normal sa se intample asta.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in urma utilizarii unor aparate din sala de fitness, fie ele aparate de vaslit, benzi sau biciclete, este important sa le folosesti in mod corespunzator.

Nu stii ce inseamna asta?

Iata cateva sfaturi in cele ce urmeaza:

1. Nu strange prea tare de manere

Poti apuca manerele aparatului suficient de strans pentru a-ti asigura o priza buna, insa nu exagera. Cu cat strangi mai tare, cu atat bratele iti vor obosi mai repede si iti vei rani palmele.

2. Foloseste-te de picioare

Desi vaslitul implica in miscare majoritatea grupelor musculare, cel mai mult trebuie sa te bazezi pe picioare. Astfel, in timpul exercitiului, foloseste-te de picioare pentru a executa miscarea si nu pune presiune prea mare pe brate.

Cum stii ca ai executat corect miscarea de vaslit? Simplu. Dupa antrenament, cvadricepsii si gluteii ar trebui sa-ti fie „in flacari”.

3. Trage in spate

Daca in timpul exercitiului simti ca te ridici din scaun sau ca nu ai stabilitate prea mare, inseamna ca nu executi corect miscarea. Ar trebui sa impingi in spate, nu in sus.

Oricat de ciudat ar suna asta, pentru a mai scadea din dificultatea miscarii, vei avea tendinta sa trisezi si sa te ridici mai mult decat sa impingi corect scaunul in spate. Fii atent la pozitia corpului si corecteaza orice postura in care nu te simti confortabil.

4. Nu lasa sezutul sa faca toata treaba

Cand impingi scaunul in spate, nu lasa sezutul sa plece singur. Foloseste-te si de muschii picioarelor, ai spatelui si ai trunchiului pentru a executa miscarea.

Cum stii daca faci bine ce faci? In primul rand, unghiul spatelui nu ar trebui sa se modifice in acest punct. In al doilea rand, nu vei simti o presiune prea mare in muschii glutei si prea putina in picioare si trunchi, efortul va fi sustinut in mod egal de toate grupele musculare amintite mai sus. Pentru rezultate maxime, corecteaza-ti rapid pozitia atunci cand sesizezi o problema.

5. Stai cu spatele drept

Impinge pieptul inainte, mentine spatele drept pe toata durata exercitiului si ai grija sa nu lasi umerii in jos. Mentine o postura corecta, dar relaxata.

In plus, nu uita sa respiri corect (expira cand impingi in spate si inspira cand revii la pozitia initiala) si sa exersezi pana cand ii dai de cap miscarii.

Succes si spor la vaslit!

Photo by Ruslan Khmelevsky from Pexels

Opțiuni distribuire articol: