La ce să fii atent atunci când închiriezi o bicicletă

March 29, 2018 | Author: | Posted in Sport

Ești în vacanță și vrei să închiriezi o bicicletă pentru a te deplasa mai ușor printre atracțiile turistice?Cum faci cea mai bună alegere? Noi iti recomandam sa incerci o bicicleta pliabila!

Iată la ce să fii atent când alegi să apelezi la un serviciu de închirieri biciclete, pentru a nu te confrunta cu situații mai puțin plăcute.

1. Tipul de bicicletă

În funcție de traseul pe care urmează să mergi poți să stabilești și tipul de bicicletă pe care trebuie să îl închiriezi. Astfel, dacă vrei să mergi pe un circuit montan, este necesar să alegi o mountain bike, iar dacă traseul tău este mai degrabă unul de oraș, poți merge și pe varianta cursierei. Ai în vedere însă că majoritatea centrelor de închirieri oferă biciclete de oraș mai degrabă decât biciclete de munte. Asta dacă nu cumva e vorba de un centru specializat în închirierea bicicletelor pentru trasee montane.

2. Dimensiunea cadrului

Dimensiunea cadrului trebuie să se potrivească cu înălțimea ta. Așadar, dacă închiriezi prin telefon, de la distanță, fii pregătit să furnizezi măsurătorile necesare. În schimb, dacă închiriezi la fața locului, cel mai bine este să încerci mai multe biciclete până o găsești pe cea potrivită.

3. Echipament de siguranță

În majoritatea metropolelor a devenit obligatorie asiguarea căștii atunci când se închiriază o biciletă. Purtarea acestea este una dintre cele mai elementare măsuri de siguranță și nu trebuie, sub nicio formă, să faci abstracție de la ea.

În afară de cască, serviciul de închirieri trebuie să îți asigure, în funcție de motivul pentru care închiriezi bicicleta, vestă reflectorizantă și far pentru bicicletă. Din păcate, nu mulți sunt cei care pun la dispoziție astfel de echipamente și chiar și mai puțini sunt cei care sunt dispuși să le poarte.

4. Sistem antifurt

Dacă plănuiești să faci mai multe opriri de-a lungul traseului și trebuie să lași bicicleta nesupravegheată, este important ca aceasta să fie dotată cu un sistem antifurt. În caz contrar, nu ar trebui să fii tras la răspundere pentru o eventuală ”dispariție” a bicicletei.

5. Defecțiuni

Trebuie să stabilești cu reprezentantul centrului de închirieri care este politica lor cu privire la defecțiunile neașteptate. Ce faci dacă se strică bicicleta și nu ai cum să îți continui traseul sau să te întorci în oraș? Aceștia ar trebui să fie dispuși să îți pună la dispoziție un alt vehicul pentru a-ți putea continua călătoria. În plus, trebuie să te asiguri că acest serviciu nu te va costa suplimentar.

6. Preț

Înainte de a bate palma cu centrul de închirieri nu a mai rămas decât un pas: prețul. Cum va trebui să plătești, per oră sau există un tarif pe zi?

Odată ce ai pus la punct toate detaliile și ai intrat în posesia bicicletei nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să te bucuri de vacanță și traseele turistice pitorești.

Comments Off on La ce să fii atent atunci când închiriezi o bicicletă Tags: , , ,

Author:

This author has published 54 articles so far. More info about the author is coming soon.