Xbody – noua metoda de slabire

May 18, 2018 | Author: | Posted in Sport

Vara bate la usa, iar doamnele si domnisoarele isi doresc sa aiba un corp suplu, sa fie slabe pentru a arata bine la plaja. Unele recurg la diete drastice inca de pe acum, in timp ce altele alearga zilnic la sala de fitness. Una dintre metodele la moda prin care se pot obtine rezultate spectaculoase in materie de slabit si tonifiat muschii o reprezinta Xbody, la moda in ultima vreme si in Romania. 

Ce este Xbody?

Ca si concept, Xbody reprezinta un tip de antrenament fizic care presupune slabirea corpului prin arderea eficienta si rapida a grasimilor. Totodata un antrenament Xbody determina o remodelare corporala armonioasa si o tonifiere musculara. Antrenamentul Xbody presupune utilizarea unei tehnologii EMS, adica electrostimulare musculara. Mai exact la sala de fitness se va utiliza un echipament special cu electrozi care vor fi atasati fiecarei grupe de muschi. Acest costum este conectat prin niste cabluri speciale la aparatura Xbody prin care, timp de 20 de minute, se va realiza electrostimularea musculara. Aceasta procedura nu este dureroasa, ba din contra este chiar placuta.

Ce aduce nou acest tip de antrenament?

Faptul ca in sala de fitness acest antrenament presupune constractia fiecarei grupe de muschi impreuna cu efectuarea unei serii speciale de exercitii de fitness cu greutati, reprezinta o revolutie in materie de slabire intrucat acest sport se practica intr-un timp scurt si are rezultate rapide fara a afecta sanatatea, ba chiar aduce beneficii pozitive inimii.

Antrenamentul Xbody presupune efectuarea de exercitii impreuna cu un antrenor personal. Rolul antrenorului este acela de a indruma in realizarea tipurilor de exercitii fizice, prin adaptarea specifica la nevoile fiecarui client. In cazul majoritatii clientilor, care invoca lipsa de timp pentru antrenamente speciale, faptul ca un antrenament Xbody dureaza atat de putin iar rezultatele se vad inca de la prima sedinta, reprezinta unica modalitate de a avea un corp suplu si sanatos. In ceea ce priveste exercitiile realizate in paralel cu un antrenament Xbody in sala de fitness, acestea presupun atat exercitii cardio cat si exercitii care presupun contractii ale muschilor de natura izotonica, izometrica sau izokinetica.

In timpul unui antrenament Xbody, in timpul contractiilor musculare, se ard aproximativ 500 de calorii, in doar 20 de minute, urmand ca alte aproximativ 1500 – 2000 de calorii sa fie arse in orele de dupa antrenament.

Este foarte important de stiut ca exista si contraindicatii in realizarea de antrenamente Xbody. Nu este recomandat un astfel de antrenament persoanelor care au montate stimulatoare cardiace sau orice alt dispozitiv electronic in organism, nu este recomandat femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de varice in stadiu avansat, persoanelor care prezinta tulburari psihice grave, persoanelor care sufera de epilepsie, osteoporoza sau insuficienta renala.

Persoanele sanatoase, apte de a merge la sala de fitness si de a practica un antrenament Xbody, trebuie sa cunoasca faptul ca principalele avantaje ale acestei metode de slabit este faptul ca perioada unui antrenament este foarte scurta, ca in timpul unui antrenament normal sunt lucrate mai multe grupa de muschi, ca aceasta metoda implica o sanatate mai mare a inimii si ca intr-un timp relativ scurt veti constata o slabire considerabila in greutate si o tonifiere a muschilor.

Comments Off on Xbody – noua metoda de slabire Tags: , ,

Author:

This author has published 64 articles so far. More info about the author is coming soon.