Actualitati despre becuri led

April 5, 2019 | Author: | Posted in Tehnologie

De-a lungul istoriei umane, evolutia a fost cuvantul de ordine. In acest sens s-au dezvoltat toate tehnologiile in rand cu mintea umana care a progresat de la an la an. Astfel, prin ascendenta tehnologica inregistrata in ultimii ani in domeniul celor ce produc divere forme de iluminat, au aparut si noi becuri led.

Ce reprezinta aceste becuri led?

Etimologic vorbind, acronimul din sintagma de becuri led isi are originea in engleza. Termenul orginial ar fi “light – emitting diode” cee ace s-ar traduce exact ca fiind dioda emitatoare de lumina. Explicarea acestui termen se face o data cu cea a fenomenului in sine.

Lumina se produce o data cu polarizarea locului de intesectie a celor doua tipuri de materiale, adesea numit si jonctiune. Mai precis, cand curentul ajunge in zona de puntre dintre acesetea, materialu se lumineaza.

becuri led

Becuri led contra restul tipurilor de iluminat

Acest pas facut catre noua generatie reprezinta un mare progres tehnologic facut de umanitate. Practic acest produs locomotiva reprezinta noua generatie a viitorului. Acest lucru este argumentat de faptul ca noile generatii de corpuri de iluminat au o serie larga de avantaje si beneficii.

Aceste se extind de la performanta, la inovatii si in mod evident la consumul de energie. De asemenea ele sunt si mai prietenoase cu mediul prin materialelel folosite.

Becuri led pentru putere maxima

Cele mai intense luminiozitati se obtin astazi prin folosirea acestor noi generatii de becuri. Chiar daca puterea lor pleacea de la 3W ele pot ajunge intr-un magazin de profil pana a 45 sau 50 de Watti. De asemenea ele sunt incorporate si in ansambluri pentru a obtine performante maxime.

Consumul este un record

Pana in prezent, daca ar fi sa comparam performantele in materie de consum ale unor becuri led si ale unor becuri din categorile si generatiile mai vechi vom constata cu usurinta ca cele mai noi reduc pretul facturii la curent cu mult mai mult.

Inovatia este prezenta in cazul acestor tipuri de becuri

Poate unul din cele mai interesante motive pentru care ai vrea sa achizitionezi becuri led este inovatia. Marimae foarte mica a intregului ansamblu de circuite permite incorporarea altor mecanisme ce fac din simple becrui nsite lucruri ingenioase.

In acest sens, s-au implementat difuzoare, jocuri de lumini sau chiar mai multe culori din spectrul RGB intr-un singul astfel de corp. Ba mai mult, i s-a atribuit si un modul bluethooth pentru a fi controlat la distanta prin intermediul telefonului personal.

Comments Off on Actualitati despre becuri led Tags:

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.