Avantajele utilizarii unui snec

July 3, 2018 | Author: | Posted in Tehnologie

De la gradinaritul in scop personal sau activitatile agricole desfasurate in ograda pana la cele mai complexe si ample operatiuni pe care le intalnim in industria agricola sunt puternic influentate de utilajele agricole care sunt dotate cu cele mai noi tehnologii. Aceste utilaje adaptate din punct de vedere sistematic si tehnologic au rolul de a simplifica foarte mult munca si de a reduce foarte mult implicarea factorului uman. Snecul, de exemplu, poate reprezenta un echipament tehnic de care industria agricola nu se poate lipsi, fara de care nu ar da acelasi randament. Automatizarea unor procese in acest domeniu au un impact pozitiv in cultivarea, transportarea cerealelor si mai apoi, prelucrarea lor.

Ce este un snec?

Snecurile sunt elementele tehnice sau utilajele care transporta cerealele intr-un mod simplu si eficient, chiar si atunci cand este nevoie de incarcarea cerealelor in diverse sisteme sau spatii de stocare. Acest lucru este posibil deoarece un snec este capabil sa transporte cerealele pe distante foarte mari, la diverse inaltimi si la diferite unghiuri raportate la sol. Snecurile pentru cereale sunt foarte eficiente, chiar daca in multe cazuri uzura spiralei din interior poate fi de multe ori o problema. Printre cele mai utilizate snecuri, intalnim snecul din otel galvanizat si inox de dreapta si de stanga.

Beneficiile utilizarii unui snec

Snecurile sunt mecanisme usor de folosit si pot fi manipulate de oricine, mai ales daca procesul de asamblare si instructie a fost realizat in mod adecvat. Sistemul lor de functionare si actionare este unul foarte simplu, fiind extrem de utile in domeniul agriculturii. Cu ajutorul unei surse de energie electrica si cu un motor electric conectat, un snec poate reduce foarte mult timpul de executie, fiind un echipament foarte cautat in ultima perioada.

Snecurile au un nivel de adaptabilitate si rezistenta foarte ridicat. Daca alegem sa folosim un astfel de utilaj, trebui sa ne asiguram ca avem la dispozitie destul spatiu pentru manevrare. Snecul se adapteaza foarte usor si este folosit ca utilaj de baza in incarcarea depozitelor sau a altor spatii cu cereale. Fie ca ele sunt transportate in fabrici, silozuri sau magazii, snecul are o capacitate extrem de mare de transporare, pe distante lungi si chiar si in cazul in care unghiul de inclinare fata de sol este considerabil de mare.

Snecurile au diferite accesorii care faciliteaza acest proces, ele avand capacitatea de a fi completate sau ajutate de o cupa cu gratar pentru alimentare. Culegerea cerealelor se face cu ajutorul unor snecuri de dimensiuni mici, astfel incat cupa dispune de o inaltime mica si poate fi foarte usor adaptata la un echipament de sub camion. Sistemul de transport si ridicare al snecului este unul foarte eficient deoarece are o componenta alcatuita dintr-o roata si un sistem de alegere a inaltimii de care este nevoie atunci cand dorim sa punem in miscare snecul. Acest kit ajuta extrem de mult la procesul de ridicare de la pamant a alimentarii cu energie electrica a snecului si ofera control si siguranta atunci ca snecul este manipulat.

Comments Off on Avantajele utilizarii unui snec Tags: , ,

Author:

This author has published 65 articles so far. More info about the author is coming soon.