Compania Sony lanseaza PlayStation Classic

September 21, 2018 | Author: | Posted in Tehnologie

Succesul lui Nintendo privind lansarea consolelor in miniatura NES Classic si SNES Classic, a produs o urma de nostalgie pentru compania Sony. Astfel că, intr-un post de pe blogul personal, compania Sony a dezvaluit lansarea unei console in miniatura intitulata PlayStation Classic ca omagiu adus pentru implinirea a 23 de ani de cand a fost lansat sistemul original in Japonia. Mini-consola Play Station Classic o sa ajunga pe rafturile magazinelor pe date de 3 decembrie al acestui an.

Caracteristici Play Station Classic si jocurile disponibile

La fel ca mini-consolele de la Nintendo, PlayStation Classic are aproximativ jumatatea din dimensiunea consolei originale. Dimensiunea acesteia este atat de mica inca poate sa fie tinuta cu usurinta intr-o singura mana si este putin mai mare decat dimensiune propriului controler. Play Station Lassic, aceasta consoana liliputina, are inclusa doua gamepad-urioriginale.

Sistemul acesteia presupune conecta sa la un televizor prin intermediul HDMI(High- Definition- Multimedia- Interface), iar puterea acesteia este trebuie sa fie asigurata printr-un cablu standard Micro USB. Sistemul nu este prevazut cu un adaptor pentru televizor, dar acesta este necesar numai in cazul in care televizor pe care il detineti nu are in componenta sa porturi USB care sa permita functionartea mini- consolei PlayStation Classic.

Tava de disc prezenta la PlayStation Classic este doar decorativa si nu functionala deoarece sistemul pe care il prezainta este prea mic pentru a va permite sa utilizati jocurile invechite si captivante prezente pe PlayStation 1. Sistemul va fi preincarcat cu 20 de jocuri, jocuri ce pot varia in functie de regiunea in care o cuparati. Sony spune ca vor fi prezente jocurile favorite ale fanilor, precum si Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms, Ridge Racer Type 4 si Jumping Flash.

Detalii privind gama disponibila pentru piata americana nu sunt inca facute publice de catre compania Sony, tinand astfel fanii in suspans.

Potrivit unei traduceri a poastarii de blog japonez al lui Sony, se pare ca jucatorii nu vor avea posibilitatea sa descarce jocuri aditionale online. Acest lucru este normal avand in vedere dimensiunea mare multi-disc-urilor care poate sa fie prezenta la anumite jocuri PlayStation, si este, de asemenea, partea a firii – Nintendo a facut acelasi lucru cu consolele sale de editie speciala.

Aceste sloturi pentru carduri de memorie sunt de asemenea doar pentru spectacol. Jocurile vor fi salvate cu carduri de memorie “virtuale” si veti putea suspenda sau ingheta progresul cu ajutorul butonului Reset al sistemului, iar butonul Deschidere va schimba jocurile.

PlayStation Classic este disponibil la pre-comanda

Sony a pus deja PlayStation Classic la pre-comanda. Pana acum, nu este disponibila in Romania, desi s-ar cumpara cu siguranta foarte rapid daca sunt de tipul celor de la Nintendo, adica NES Classic si SNES Classic.
Mai multe informatii gasiti pe acest site.

Comments Off on Compania Sony lanseaza PlayStation Classic

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.