Fii mai smart alegand becuri led

March 12, 2019 | Author: | Posted in Tehnologie

In primul si in primul rand, denumirea de becuri led este compusa din doi termeni. Primul termen provine din frantuzescul care se scrie si se pronunta la fel, lucru ce desemna adesea becul de gaz. Etimologic vorbind, cel de al doilea termen, acronimul, provine din engleza (light-emitting diode) si face referire la dioda emitatoare de lumina.

Ce sa stim despre becuri led?

Ei bine, evolutia tehnologica patenta de mintile sclipitoare ale umanitatii au permis dezvoltarea tuturor domeniilor. In ceea ce priveste metoda de iluminare, noul curent se bazeaza oe tehnologia acestor noi becuri led. Desi in trecut erau utilizate doar pentru a ilumina zonele de indicatori in cadrul altor aparaturi, adesea electrocasnice, ele au crescut si ca intensitate luminoasa dar si ca volum pastrand insa proportiile cu consumul.

Un al lucru de stiut despre aceste becuri led consta in faptul ca ele functioneaza la rece. Ce inseamna acest lucru? Adica ele nu se incalzez pe perioada de functionare, lucru care se intampla si de cele mai multe ori producea accidente si incendii devastatoare in cazul altor becuri din generatii mai vechi, considerate clasice.

becuri led

Ar trebui sa alegi becuri led daca vrei sa faci economii

Este binecunoscut faptul ca desi unele becuri led costa in mod semnificativ mai mult decat becurile clasice, acestea consuma clar mai putin curent. De asemenea acestea au si o durata de viata mai mare. Studii recente au aratat ca noua tehnologie de becuri dureaza cu pana la 5000 de ore de functionare mai mult fata de cea mai apropiata varianta din generatiile anterioare.

Chiar daca acestea consuma mai putin, nu exista niciun compromis la capitolul performante. In acest sens, facand o comparatie cu cel mai de seama concurent din tehnologiile anterioare vom observa ca pentru a obtine o intensitate luminoasa de aproximativ 850 de lumeni este necesar un bec de 9,5 Watti din cateforia becuri led, in timp ce pentru o forma de iluminat din generatiile vechi va fi nevoie de un bec ce poate consuma pana la 15 Watti. Asa ca data viitoare cand vei alege ce fel de bec cumperi, alege intelept!

De unde si de ce ar trebui sa cumperi becuri led incepand de acum?

In ceea ce priveste comertul cu becuri led, piata este foarte diversificata. In acest sens ele pot fi atat cumparate fizic direct din magazine cat si achizitionate online. Unul dintre aceste siteu-uri care de altfel vine si cu anumite inovatii precum implementarea boxelor sau mai multor culori in conceptul de becuti led este: https://www.led-concept.ro/becuri-led

 

Comments Off on Fii mai smart alegand becuri led Tags:

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.