Aleargă în sală – benzi de alergare

January 27, 2018 | Author: | Posted in Timp Liber

Cam de doi ani ai prins gustul jogging-ului. În fiecare zi când este frumos afară și câteodată și când plouă, în perioada martie – noiembrie, tu ești afară, cu pantofii sport preferați în picioare și alergi. Aceasta este principala modalitate prin care scapi de stresul cotidian și de problemele de la muncă. Desigur că din echipamentul de alergare nu îți lipsesc căștile audio și câteva zeci de minute îți pui gândurile în ordine, făcând mișcare și ascultând muzica ta preferată.

Desigur că rezultatele se văd, iar la final de hai să-i spunem sezon, arăți ca un adevărat sportiv: scapi de colăcei, ai un tonus foarte bun și parcă iți dispar până și ridurile. Toți din jurul tău te invidiază și te întreabă cum faci să arăți ca la 18 ani, lucru care bineînțeles că te bucură.

Din păcate, problemele vin în general odată cu luna noiembrie. Vremea se strică, iar tu nu mai poți ieși să faci mișcare atât de mult și de des precum ai vrea. Ai încercat să te antrenezi și pe temperatură ceva mai scăzută, dar organismul nu reacționează prea bine la frig și adesea s-a întâmplat să răcești. Din această cauză ai și renunțat la a mai testa genul acesta de alergare.

Cu toate acestea, parcă îți pare rău să vezi că toate rezultatele bune pe care le-ai avut de-a lungul sezonului dispar odată cu venirea vremii reci. Acesta este și motivul pentru care te gândești să îți faci un abonament la sala din cartier, doar pentru a te folosi de acele benzi de alergare.

Toată lumea le laudă, dar tu ai fost cam sceptic în a le testa, însă anul ăsta te-ai convins că nu vrei să te trezești iarăși primăvara cu 10 kg în plus, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Ai citit o mulțime de articole care încurajează genul acesta de antrenament, care cu toate că nu este la fel de eficient ca cel aerob în a te scăpa de grijile de zi cu zi, măcar te păstrează într-o formă fizică bună și te ajută să îți mărești performanțele dobândite de-a lungul lunilor cu soare, în care te-ai bucurat din plin de vremea de afară.

Dacă achiziționarea abonamentului la sală a fost o idee bună sau a reprezentat doar o cheltuială ce nu va avea niciun rezultat, rămâne de văzut, dar primul pas spre o primăvară fără colăcei a fost făcut. Acum tot ce mai rămâne este să te și ții de treabă.

Comments Off on Aleargă în sală – benzi de alergare

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.