Alegerea unei biciclete hibrid – ce trebuie sa urmaresti atunci cand o achizitionezi!

December 12, 2017 | Author: | Posted in Timp Liber

 Bicicleta de tip hibrid reprezinta o solutie ideala pentru orice biciclist care nu stie ce tip de bicicleta i se potriveste cel mai bine.

Prezentand caracteristici ale mai multor tipuri de bicicleta, varianta hibrid reuseste sa inglobeze majoritatea avantajelor oferite de catre acestea, ceea ce face ca in varianta de maxima accesorizare sa fie un mijloc de locomotie unic. Mai multe despre bicicletele de trekking poti vedea aici.

Iata care sunt acele elemente pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand ti-ai propus sa-ti cumperi o bicicleta de tip hibrid:bicicleta trekking

  • Viteza pe care o poate atinge si numarul treptelor de viteza – chiar daca nu poti atunge performantele de viteza ale unei cursiere, bicicleta de tip hibrid iti poate oferi ceva asemanator. Marele avantaj al unei biciclete hibrid este ca iti ofera viteza mai buna pe o gama mult mai mare de suprafete decat o cursiera, astfel incat este ideala pentru orice tip de teren. Viteza se va adapta in functie de tipul terenului, de nivelul de rezistenta pe care il intampina bicicleta la parcurgerea acestuia, de aceea transmisia multi-viteza a acestui tip de bicicleta este excelenta pentru orice biciclist.
  • Tipul de transmisie – acesta poate fi simplu, pe butuc, CVT sau cu deraior. Acest lucru inseamna ca bicicleta poate avea de la o foaie si un pinion si pana la un angrenaj cu 3 foi si pana la 11 pinioane. In acest mod se poate ajusta viteza in functie de tipul de teren, de nivelul fizic al biciclistului, de rezistenta, de nivelul de pedalare si chiar si atunci cand stai pe loc.
  • Materialul din care este confectionata bicicleta hibrid – este foarte important ca aceasta sa fie de calitate premium. In general, bicicletele de tip hibrid sunt confectionate din fibra de carbon si aluminiu. Otelul, aliajul si titanul sunt alte elemente care sunt utilizate la confectionarea acestui tip de bicicleta. Rezistenta la uzura in timp si la coroziune sunt aspecte care trebuie verificate atunci cand iti achizitionezi o bicicleta hibrid, dat fiind faptul ca influenteaza durata de viata a bicicletei.
  • Saua, franele si suspensiile – aceste elemente sunt importante in sensul ca isi aduc aportul la asigurarea conditiilor de confort ale biciclistului, contribuind in acelasi timp la sporirea sigurantei atunci cand acesta se deplaseaza pe orice tip de teren.
  • Rotile bicicletei – acestea sunt disponibile atat in varianta cu janta simpla, cat si in cea dubla. In plus, anvelopele sunt si ele foarte importante, de aceea sunt preferate cele de 28-29 inch, care au o grosime de nivel mediu.

Bicicleta de tip hibrid care respecta toate aceste caracteristici poate fi considerata o bicicleta ideala si trebuie achizitionata imediat.

Poate iti va placea si acest ghid comparativ biciclete trekking.

Comments Off on Alegerea unei biciclete hibrid – ce trebuie sa urmaresti atunci cand o achizitionezi!

Author:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.