De ce este mult mai avantajos sa planifici vacanta printr-o agentie de turism?

February 27, 2019 | Author: | Posted in Turism

   Unul dintre primele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti planifici urmatoarea vacanta este sa legi o agentie de turism care sa se ocupe de planificare acesteia, caci exista foarte multe avantaje atunci cand alegi sa faci acest lucru.

Ce este agentia de turism?

   Agentia de turism este cea mai buna optiune pentru toti cei care isi doresc sa calatoreasca, caci in acest fel vei avea garantia ca te vei bucura de o vacanta reusita si de cele mai bune conditii, iar consultantul de turism cu care vei discuta este in masura sa iti ofere informatii detaliate si reale despre locatia in care iti doresti sa ajungi.

 Cu siguranta, in zilele noastre, foarte multi dintre oameni ajung sa isi rezerve de unii singuri vacantele prin intermediul site-urilor prezente in mediul online, fie ca este vorba despre zboruri, cazare sau bilete la anumite concerte sau parcuri de distractii. Totusi, o agentie de turism este o unitate specializata in organizarea, ofertarea si vanzarea pachetelor de servicii turistice si a componentelor acestora, fie direct, fie prin intermediul unor intermediari.

De ce este recomandat sa alegi o agentie de turism?

   Atunci cand alegi sa iti planifici vacanta prin intermediul unei agentii de turism, vei beneficia de anumite avantaje pe care nu le intalnesti daca alegi sa faci acest lucru pe cont propriu, iar printre acestea, se numara:

  • O agentie de turism poate oferi tarife mult mai bune la cazari si la biletele de avion, caci de foarte multe ori, agentia detine anumite contracte preferentiale cu unitatile de cazare. Acest aspect este extrem de important, caci tariful pe care il vei plati va fi mult mai mic si atunci vei ajunge sa folosesti diferenta de bani pe alte lucruri.
  • Consilierea turistica este extrem de importanta, in special daca alegi o destinatie turistica exotica. De asemenea, datorita infotrip-urilor la care consultantii de turism participa in permanenta, acestia pot oferi informari clare asupra destinatiei si hotelului pentru care ai optat, de avertismentele de calatorie in zona respectiva sau orice informatie utila si necesara calatoriei.
  • Relatia cu agentia de turism nu se incheie in momentul confirmarii rezervarii, ci beneficiezi de consultanta si sprijin din partea agentiei in continuare. In acest fel vei fi tinut la curent de orice modificare care va aparea la serviciul turistic achizitionat. 
  • Un alt avantaj evident este siguranta unei vacante reusite, caci in cazul in care au loc anumite situatii neplacute, precum overbooking-ul, agentia de turism poate fi contactata pe numarul de urgenta si va face toate demersurile necesare pentru rezolvarea situatiei in avantajul tau.
  • Asa cum avem un medic de familie care ne cunoaste toate afectiunile, un consultant de turism poate sa iti ofere si sa iti recomande vacante pe placul tau, caci va ajunge in timp sa iti cunoasca preferintele si sa iti ofere servicii turistice personalizate, reduceri sau diverse excursii gratuite.

Prin urmare, agentia de turism este cea care se va ocupa de tot ceea ce tine de rezervarea viitoarei vacante, iar tu nu vei mai avea de facut decat sa numeri zilele pana in momentul cel mai asteptat din an.

Comments Off on De ce este mult mai avantajos sa planifici vacanta printr-o agentie de turism? Tags: , ,

Author:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.